Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys takan hankintaan tai hormien kunnostukseen

Kotitalousvähennystä on mahdollista saada kotitaloustyöstä, joka teetetään kotona tai vapaa-ajan asunnossa, esimerkiksi mökillä. Tämänkaltaista työtä ovat siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Meidän tekemiemme töiden tapauksessa, esimerkiksi hormien tai takan kunnostaminen tai asennus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Kotitalousvähennystä voi hakea kuka tahansa kansalainen, joka maksaa palkkaa tai työkorvausta kotonaan tehdystä yksittäisestä tai säännöllisestä työsuorituksesta. Vähennys voidaan myöntää vain yksityishenkilöille, eli yhteisöt ja yritykset eivät voi hyödyntää sitä.

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Kotitalousvähennyksen määrä vuonna 2021

• jos ostat työn yritykseltä: 40 % työn osuudesta (jossa on mukana arvonlisävero)
• jos palkkaat työntekijän: 15 % palkasta ja työnantajan sivukulut.

Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada enintään 2 250 euroa
vuodessa. Puolisot voivat saada vähennystä yhteensä enintään 4 500 euroa

Ota yhteyttä

Kerromme mielellämme, miten voit hyödyntää kotitalousvähennystä hankkiessasi tai huollattaessasi takkaa, uunia tai hormeja. Ota yhteyttä niin annamme reilun ja rehellisen tarjouksen!

Säännöllinen nuohoaminen ei estä hormin sisäpintojen rapautumista, mikä puolestaan laskee paloturvallisuutta. Savuhormin laasti rapautuu ajan myötä savukaasujen, kosteuden ja jyrkkien lämpötilojen muutosten takia. Huoltotarvetta kannattaa tarkastella erityisesti noin 30-vuotiaiden ja sitä vanhempien savuhormien kohdalla.