Hormisaneeraus

Hormisaneeraus

Piippulääkärin hormisaneeraus = 100% luotettavuus + 100% ammattitaito + 100% takuu.

Tarjoamme hormisaneeraukset kattavasti alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella.
Piippujen liukuvalut ja muuraukset sekä tulipesien muuraukset sekä korjaustyöt kuuluvat toimenkuvaan.
Kyse on paloturvallisuudesta – Huollettu piippu on paras palovakuutus!

Liukuvalu, slammaus, massaus

Liukuvalussa hormi pinnoitetaan sementtipohjaisella keraamisella horminkorjauslaastilla. Käsittelyssä hormin sisäpinta saa lujan, tasaisen, savutiiviin ja paloturvallisen pinnan. Olemme tehneet liukuvalua sekä vanhalla harjamenetelmällä, että nykyaikaisella ilmapallomenetelmällä. Nykyään teemme liukuvalun lähes aina ilmapallomenetelmällä. Ilmapallomenetelmällä käsittely tehdään katolta käsin, jolloin sisällä talossa ei tarvitse juurikaan liikkua  ja kaikki mahdollinen melu ja sotku on minimoitu. Käsittelyn jälkeen hormi on täysin savutiivis ja sitä on turvallista käyttää vuosikymmenten ajan.   Annamme liukuvalupinnoitukselle 10 vuoden täystakuun.

Liukuvalu on myös kaikkein edullisin ja järkevin tapa kerrostalojen painovoimaisten ilmahormien korjaamiseksi.

Savupiipun muuraus

Muurattu savupiippu kestää koko talon eliniän. Se on aina korjattavissa ja sitä on helppo muokata. Huonokuntoista muurattua savupiippua ei yleensä tarvitse purkaa ja uudelleenmuurata. Ideologiamme on tehdä kestäviä, luotettavia ja pitkäikäisiä ratkaisuja. Tästä syystä suosittelemme myös uudisrakennuksiin poltetusta tiilestä muurattua piippua. On kysymys vanhan piipun korjauksesta tai uuden piipun muurauksesta, olemme ammattilainen paikallaan. Soita ja kysy lisää.

Hormin putkitus

Hormin putkituksessa hormiin asennetaan haponkestävästä teräksestä valmistettu sisäputki. Öljy- ja kaasulämmityksessä piippu on ehdottomasti putkitettava tulevien ongelmien välttämiseksi. Tämän lisäksi öljy- tai kaasulämmityshormeja putkittaessa asennamme aina myös kondenssiveden kerääjän.  Mikäli polttoaineena on puu, niin liukuvalu on yleensä parempi vaihtoehto, jos se on vain mahdollista tehdä. Piipun putkitus vaatii ammattitaitoa, jotta lämmitys toimii tehokkaasti ja vältytään uusilta ongelmilta. Korjaamme jatkuvasti väärin tehtyjä putkituksia, joten työ on syytä jättää ammattilaiselle. Valitettavan usein meille soitetaan kun savupiipun kyljestä tulee jo ruskea vesi läpi. Tämä johtuu väärin tehdystä putkituksesta tai putken puutteesta.

Uuden tulisijan muuraus tai vanhan korjaus

Toteutamme uusien takkojen, leivinuunien ja tulisijojen muuraukset paikan päällä. Mittojen mukaan muuratut tulisijat toteutetaan talon luonteeseen ja käyttötarkoitukseen sopivaksi. Korjaamme vanhat tulisijat mahdollisuuksien mukaan. Tarvittaessa puramme pois vanhan kiinteistöön sopimattoman tulisijan.  Erityishuomiomme saavat perinteikkäät ja vanhat kohteet, joissa kunnioitamme vanhaa historiallista rakennustapaa.

Pyydä tarjous

tai jätä yhteydenottopyyntö